Acest site este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

 

Universitatea “Ovidius” din Constanţa - www.univ-ovidius.ro


Universitatea Ovidius Constanta este principala institutie de invatamant superior menita sa polarizeze fortele intelectuale ale Dobrogei si ale zonelor limitrofe, pentru afirmarea si dezvoltarea invatamantului, culturii si stiintei. Universitatea Ovidius isi asuma misiunea de a forma specialisti cu pregatire superioara in domeniile vietii economico-sociale prioritare pentru tara noastra, in special pentru zona geografica a Dobrogei si pentru cea de S-E a Romaniei in domeniul matematica si informatica, chimie si industrie chimica si petrochimica, electronica, fizica, stiinte psihopedagogice si multe alte domenii.


Universitatea Ovidius dezvolta relatiile de colaborare cu agentii economici si institutiile de invatamant, arta si cultura. Universitatea Ovidius are misiunea de centru principal de cercetare stiintifica fundamentala si aplicata in domeniile mentionate.


Universitatea Ovidius intretine si dezvolta relatii de colaborare si schimburi interuniversitare cu institutiile similare din tara si din strainatate cu scopul integrarii complexe in circuitul international al valorilor culturale si stiintifice.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro